top of page
Luovaa liikettä luonnossa

Pienet lapset ovat usein luonnostaan luovia luonnossa samoilijoita. Uteliaisuus ja läsnäolo kuuluvat pienen lapsen jokapäiväiseen elämään, mutta jossain vaiheessa kasvua luontainen luovuus ja leikki usein vähenevät. Kuitenkin leikkimielisyys, kehon monipuolinen ja mielikuvituksellinen käyttö sekä luonnon elementtien tutkiminen tuovat aitoa läsnäoloa ja virkistystä jokaiselle ikään katsomatta. Luovuus ei ole ainoastaan synnynnäistä, vaan myös harjoiteltavissa oleva taito. Tämän oppaan harjoitteet ovat ehdotelmia luovan liikkeen ja leikin ylläpitoon tai opetteluun. 

 

Luovaa liikettä luonnossa -materiaali on suunniteltu opettajille, varhaiskasvattajille ja kaikille muille, jotka haluavat hyödyntää luonnossa tehtäviä luovia harjoitteita työssään tai vapaa-ajalla. Materiaali sisältää aisteja aktivoivia harjoitteita ja elämyksiä kaikenikäisille ja -tasoisille liikkujille. Mukana on harjoitteita, ideoita ja vinkkejä luovaan liikkumiseen, tanssimiseen, aistimiseen ja kirjoittamiseen. Harjoitteet on ensisijaisesti suunniteltu luonnossa toteutettaviksi, mutta on myös sovellettavissa erilaisiin ulko- tai sisätiloihin omien mahdollisuuksien mukaan.

 

Materiaalin harjoitteilla ja ylipäätään luovan tekemisen ja luonnon yhdistämisellä voi olla monia erilaisia hyötyä. Parhaimmillaan luonnossa oleskelu ja siellä tehtävät aistilliset harjoitteet voivat lisätä empatiakykyä luontoa ja sen eliöitä kohtaan, muokata asenteita ja lisätä ekologista ajattelua, virkistää ja voimauttaa, herättää keskusteluja kestävästä kehityksestä, lisätä autenttista luontotuntemusta sekä tarjota korvaamattomia elämyksiä ja oivalluksia elämästä.

taike_vaaka.jpg

Metsätanssi

Metsätanssi on konsepti, jossa yhdistyy kaksi terveyttä edistävää elementtiä; luonto ja luova liikkuminen. 

Liikumme metsäpolkuja pitkin tehden erilaisia aisteja avaavia liikkeellisiä harjoituksia. Tavoitteena on rentoutua, virkistäytyä ja uppoutua luonnon rauhoittavaan syleilyyn.

 

Luonnossa tanssiminen on osoittautunut tärkeäksi voimavaraksi omassa arjessani. Metsä on paikka, jossa kaikki muu unohtuu, ja on mahdollisuus keskittyä vain olennaiseen.  
 

Tavoitteenani on päästä jakamaan Metsätanssin hienous mahdollisimman monen ihmisen kanssa, siksi järjestän Metsätanssi -työpajoja ryhmille ja yksityishenkilöille.

Tällä hetkellä toimintani sijoittuu maantieteellisesti Hämeenlinnaan ja erityisesti upeaan Aulangon puistometsään. 

Jos kiinnostuit konseptista ja haluat osallistua workshopeille tai tilata yksityisen tuokion ryhmällesi, ota yhteyttä!

bottom of page