top of page

POST EVA

The man said,

”This is now bone of my bones

and flesh of my flesh;

she shall be called ’woman’
 

for she was taken out of man.”

Eerolan ja Kaartisen kantaesitys POST EVA ravistelee kehollisesti erään luomiskertomuksen ja syntiin langetetun ihmiskansan tiukkaan juurrutettua häpeää. Onko yksi valjastettavissa toisen alaisuuteen? Mikä määrittää kehon, mielen, luun ja lihan? Onko yksilö, ihminen, luineen ja lihoineen olemassa muita varten?

POST EVA tuo näkyväksi ihmisyyden sekä luonnon. Onko luonnon ja kehojemme syklisyys juoksua aikaa vastaan? Onko kehoille enää tilaa? Mikä on inhimillisyyttä, ja onko se läsnä olemassaolossamme?

POST EVA on Annamari Eerolan ja Nella Kaartisen kolmas yhteinen tanssiteos. Aikaisempia töitä, KATO KU MÄ KULUTAN (2017) sekä Häiriö maapallon kierrossa - Kolme askelta kerrallaan (2018), on esitetty Hämeenlinnassa, Kuopiossa ja Lissabonissa.

Teoksen kesto noin 30 min.

Ensiesitys Tehdas Tanssii -festivaaleilla 6.8.2021.

https://www.tehdastanssii.fi/post-eva 

Taiteen edistämiskeskus ja Hämeenlinnan kaupunki ovat tukeneet teoksen toteuttamista.

LIFE FORMS 

LIFE FORMS
A performative media artwork by hmmm 

Earth is in constant flux. Small worlds are moving in and out of existence. Their movement is slow, too slow for us to see. Nevertheless they are teeming with life, like we are. What if we could share the emotional experience of the natural world. To feel empathy toward it. 

The earth is beginning to think. 

LIFE FORMS
hmmm-kollektiivin performatiivinen mediataideteos 

Maa on jatkuvassa muutoksen tilassa. Mikroskooppiset maailmat kulkevat loputtomasti olemassaolon rajoilla. Niiden liike on hidasta, liian hidasta näyttäytyäkseen meille. Kuitenkin kaikki kuhisee elämää, kuten mekin. Voisimmeko jakaa luonnon kokemuksen omanamme? Tuntea empatiaa maata kohtaan. 

Maa alkaa ajatella 

hmmm are, hmmm on
Tatu Heinämäki, Nella Kaartinen, Pietari Kaasinen, Aino Käki

The work was supported by The Finnish Cultural Foundation. Suomen kulttuurirahasto on tukenut teoksen toteuttamista.

KUIVAN MAAN KALA

Kuivan maan kala on performatiivinen sooloteos, joka kertoo erään oliomaisen hahmon haikeaa tarinaa. Liikkeellinen kertomus välittää tunnelmaa siitä, mitä tapahtuu kun maailma muuttuu ja olion on sopeuduttava uuteen elämään ja olomuotoon. 

Ensi-ilta 24.8.2018 Galleria Koneessa.

Koreografia, äänimaailma ja esiintyminen: Nella Kaartinen

Suomen kulttuurirahasto on tukenut teoksen toteuttamista.

KATO KU MÄ KULUTAN

Kato ku mä kulutan on kantaaottava performatiivinen nykytanssiteos. Teoksen avulla ilmennetään äärimmäisyyksiinsä kehittynyttä kulutuskulttuuria, ihmisen ahneutta ja sen seuraamuksia. 

Ensi-ilta 25.8.2017 Verkatehtaan Kehräämössä.

Työryhmä: Annamari Eerola ja Nella Kaartinen

Hämeenlinnan kaupunki on tukenut teoksen toteuttamista.

bottom of page